Fotocursus najaar 2019

Schrijf je nu in voor de fotocursus voor het najaar 2019

Zijn de vakantiefoto’s dit jaar weer niet helemaal goed gelukt, ondanks die mooie splinternieuwe camera? Wil je gewoon beter leren fotograferen of heb je een nieuwe camera gekocht maar wil je hier meer mee kunnen? Heb je een fotocamera maar gebruik je deze alleen op de automatische stand? Vind je fotografie heel erg interessant maar weet je niet hoe je mooie foto’s kunt maken?


Volg de basiscursus fotografie
In 5 avonden van 2 uur neem ik je mee in de wereld van de fotografie. Na deze cursus kun je de camera op de handmatige stand bedienen en weet je wat begrippen als sluitertijd, diafragma, ISO, compositie en standpunt inhouden. En nog veel belangrijker; je weet hoe je deze kennis ook echt kunt gebruiken om betere foto’s te maken. Reserveer nu een plekje, de cursus is over het algemeen snel vol en en zijn al enkele aanmeldingen.


Wat gaan we doen?
We gaan met een groep van maximaal 8 personen beginnen in mijn fotostudio met een stukje theorie over de fotografie en al na de eerste avond heb je een heleboel tips en handvatten om betere foto’s te maken. De avonden er op zullen we meer in de techniek van de camera duiken en hier mee oefenen om die lastige begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO te gaan snappen. Na drie avonden kan iedereen op de handmatige stand foto’s maken en dit gaan we de laatste 2 avonden dan ook doen. Er zijn allemaal leuke onderwerpen te verzinnen en samen met de groep beslissen we welke leuke dingen we daadwerkelijk gaan doen. Hiermee gaan we de laatste 2 avonden onder mijn begeleiding vol mee aan de slag en ontdekken de fijne kneepjes van de eigen camera.

Wat heb je nodig?
Een camera die op de handmatige stand foto’s kan maken zoals een spiegelreflex of systeemcamera. Maar ook uitgebreidere compactcamera’s zijn geschikt als ze over een P, A, S en M stand beschikken. (Verschillende merken hebben hier een andere benaming voor, Av, Tv en M wordt ook vaak gebruikt) Een leeftijd tussen de 12 en 112 jaar oud en vooral zin om mooiere foto’s te leren maken.

Wat kost het?
De cursus kost € 150,- euro per persoon voor 5 avonden van 2 uur.  De voorlopige planning is als volgt: 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december van 19:00 tot 21:00

Hoe geef ik me op?
Stuur een mail naar mail@marcel-lameijer.nl, het contactformulier of een privébericht via bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Na het voldoen van de kosten is de deelname definitief. Bij meer belangstelling als plek volgt mogelijk een extra cursus of kun je vast reserveren voor de volgende cursus.

Tot 15 oktober om 19:00 bij fotostudio Marcel-Lameijer.nl !