Prijzen

Opdrachten/reportages
De prijzen voor studiofotografie zijn van een aantal factoren afhankelijk. Een van deze factoren is of ik mijn portfolio er mee uit kan breiden, andere factoren zijn het gebruik van de studioruimte, gebruikte apparatuur, de lokatie voor de shoot, de reisafstand en de tijden. Ook het al dan niet moeten retoucheren (mooier maken van de foto’s) is een belangrijke factor die voor extra werkuren na de shoot zorgt en of het persoonlijk of commercieel gebruikt betreft. Voor het maken van reportages gelden grotendeels dezelfde factoren. Over het algemeen kunt u uitgaan van een prijs tussen de € 50,- en € 75,- per uur excl BTW. Neem vooral contact op en meld daarbij zo veel mogelijk details en wensen om te bepalen wat een shoot daadwerkelijk zal gaan kosten.Voor opdrachten waarbij betrouwbaarheid en zekerheid een rol spelen, zoals bijvoorbeeld bruiloften, werk ik standaard met 2 (full-frame) camera’s en is alles dubbel uitgevoerd. Hierdoor is de prijs van een dergelijke opdracht mogelijk hoger. Hiervoor kunt u vooraf een vrijblijvende afspraak maken om een aanbieding te ontvangen. Ondanks dat al mijn apparatuur van professionele kwaliteit is en dubbel is uitgevoerd is er altijd een kleine kans op een technisch mankement. Door de genoemde voorzorgsmaatregelen zal er dus in principe nooit gestaakt hoeven worden met het maken van foto’s. Daar naast worden de foto’s ook op meerdere kaarten gemaakt waardoor er bij een storing, dit is mij in alle jaren gelukkig nog nooit gebeurd, ook maar een deel van de foto’s verloren kan gaan.

Levering foto’s
U kunt foto’s die gemaakt zijn door mij op evenementen meestal nabestellen. Hiervoor werk ik samen met sites zoals Oypo of lever ik afdrukken op aanvraag via een afdrukcentrale zoals profotonet. De kosten voor deze producten zijn afhankelijk voor het doel waarvoor de afdruk wordt vervaardigd, de gebruikte materialen en grootte van de afdruk. Stuurt u mij een bericht met uw wensen en om welke foto(‘s) het gaat en ik zal u vrijblijvend een offerte sturen.Ook kunnen foto’s digitaal worden geleverd. Voor privé gebruik gelden andere prijzen als voor commercieel gebruik. Neemt u contact op als u foto’s digitaal wilt ontvangen en gebruiken. De digitaal geleverde foto’s mogen nooit worden bewerkt, bijgesneden of verminkt middels bijvoorbeeld filters of andere digitale bewerkingen. Voor het gebruik van foto’s dient altijd schriftelijk toestemming te worden gevraagd. Gebruikt u mijn foto’s zonder toestemming (inbreuk auteursrecht) dan worden hiervoor zonder verdere waarschuwing kosten in rekening gebracht. Hierbij wordt minimaal 2 keer het normale tarief voor rechtenvrij gebruik ( €75,-) in rekening gebracht vermeerderd met een veelvoud van dit bedrag indien een bronvermelding ontbreekt of de foto is verminkt.

Prijsvoorbeelden
(exclusief kosten verwerking, levering en verzending en niet commercieel gebruik)

Beschrijving/formaat Prijs
   
Afdruk 10×15 2,50
Afdruk 20 x 30 4,50
Afdruk 30 x 45 8,00
Afdruk 60 x 90 28,50
   
Download max 2000 pixels privé webgebruik 5,00
Download hoge resolutie privé gebruik (geen publicatie) 15,00
Download hoge resolutie, rechtenvrij 75,00
   
Canvas 30 x 45 36,00
Plexiglas 40 x 60 70,00
Ingelijst 10 x 15 aluminium 18,50
Mok met foto 14,75
Muismat 13,50
Broodtrommel 19,25
Telefooncase 25,00
Puzzel 36,50

Voor meer of actuele prijsinformatie of een vrijblijvende offerte neem contact op via de contact pagina.

Voor commercieel gebruik van mijn foto’s zijn de kosten afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij geld onder andere het gebruik van de foto, het formaat, het medium waarop deze wordt gepubliceerd, de oplage of het aantal bezoekers, de exclusiviteit die de klant wenst, de tijd van de licentie, het beoogde doel, de context van gebruik enz. Wilt u een of meerdere foto’s gebruiken, neemt u dan vrijblijvend contact op om een passende aanbieding te ontvangen. In voorkomende gevallen kan het zijn dat ik geen foto’s lever omdat bijvoorbeeld de context van het beoogd gebruik niet past binnen de normen en waarden van mijn fotografie.   Besluit u foto’s van mij te gebruiken zonder mijn toestemming dan hanteer ik bij een dergelijke constatering van inbreuk op het auteursrecht de prijslijst van Stichting Foto Annoniem. De kunt u HIER vinden. Deze prijzen zullen afhankelijk van de aard van de overtreding en het bewerken/wijzigen en of niet vermelden van een bronvermelding (inbreuk van persoonlijkheidsrechten) worden verveelvoudigd.